Eğitici çoçuk oyunları

Eğitici çoçuk oyunları
ALFABE YARIŞI:

Yürüyüş esnasında, arabada veya dükkanda beklerken, alfabenin harflerini sırayla sergileyebileceğiniz nesneler bulun. Araba, bahçe, cam, çam ağacı, dükkan,… vb. İsterseniz bunu bir yarışma şekline de sokabilirsiniz. Alfabenin sonuna ilk ulaşan yarışmayı kazanır.

Gerekli Olanlar:

Patates, bıçak, sulu boya ve fırçası, kağıt

Bir patatesi ikiye bölün, bıçakla üzerine kabartma bir şekil yapın. (yıldız, ay,çiçek, yaprak…vs.)

Çocuğunuz sulu boyayla bu patates kabartmasını boyasın. Sonra kağıda bassın. Kabartma kağıda çıkacaktır. Bunu değişik renklerle kağıdın değişik yerlerinde tekrarlasın.

Eminim çok hoşuna gidecektir. Bizler de çocukken bayılmazmıydık bu oyuna. Benim kızım hala oynuyor. Patatesleri saklamak zorunda kalıyorum.

Ip baskısı:
Gerekli Olanlar:

Uzun ip, sulu boya ve fırçası, kağıt

Çocuğunuz ipi istediği renklerde (karışık) boyasın. Kağıdın üstüne bir ucu kağıttan dışarı sarkacak şekilde gelişigüzel

koysun. Ve kağıdı ortadan ikiye katlasın. Üzerine elini basarak kağıdın dışından sarkmış olan ipi çeksin. Kağıdı açtığında oluşan şekiller inanın çok hoşuna gidecektir.

Evin içinde hazine avı
Gerekli Olanlar:

Küçük oyuncaklar, hazine haritası

Çocuğunuzun küçük oyuncaklarını, kitaplarını ve küçük

şekerleri saklayarak, bunların yerlerini bir kağıda işaretleyin ve bir hazine haritası oluşturun. Çocuğunuz bu haritayı kullanarak sakladıklarınızı bulsun.

Hafıza testi
Gerekli Olanlar:

Ev eşyaları ya da birkaç oyuncak ve bir mendil

Bakalım çocuğunuzun hafızası ne durumda!.. Önüne evinizin küçük eşyalarından veya onun oyuncaklarından bazılarını getirin. Bunları görmesine izin verin. Sonra gözlerini bir mendille kapatın ve önüne koyduğunuz eşyalardan bir tanesini saklayın. Hangisini sakladığınızı, diğerlerini eliyle yoklayarak bulmasını isteyin.

Hangisi daha fazla?
Bu çocuğunuzun ölçü kavramıyla başa çıkabilme becerisini anlayabileceğiniz bir oyun. 16 tane şekeri, aynı boy ve şekilde parçalara ayırın. Bunları, her sıraya sekiz tane olacak şekilde, iki sıra halinde dizin. Her iki sıradaki parçaların birbirleriyle bir sıra yağmasına dikkat edin.

Çocuğunuz miktar kavramını algılayabiliyor mu? Her iki sırada da aynı sayıda şekerin olup olmadığını sorun. Eğer evet yanıtın alırsanız , üst sıradakilerin aralarını açarak bir kez daha aynı soruyu sorun. Daha sonra da üst ve alt sıradaki şekerlerin sayısını değiştirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu