Şifrelediğim dosyaların şifresini unuttum, ne yapmalıyım?

Şifrelediğim dosyaların şifresini unuttum, ne yapmalıyım?

Dosyalar yeşil renkte ise işin zor.Belki şu programla kurtulabilirsin
Advanced EFS Data Recovery

Yazılım, gelişmiş NTFS (EFS) dosya sisteminde veri şifrelerinin geri alınması ve şifrelerinin bulunmasını sağlamaktadır. Ayrıca yazılım, Windows 2000, XP ve Server 2003 işletim sisteminde bulunan NTFS (EFS) dosya sisteminde şifrelenen dosyaların, verilerin şifrelerini de geri almakta ve kurtarmaktadır. Etkili ve hızlı bir şekilde tüm Windows versiyonlarının altında korunan dosyaların şifrelerini çözmektedir. Yazılım Windows işletim sistemlerinden XP (SP1 ve SP2) ile 2000 (SP1, SP2, SP3 ve SP4) servis paketlerini desteklemektedir.

Şifreler… Hiçbir kişi yoktur ki, günlük hayatında kullanmasın. Gizliliği sağlamak, güvenlik vs. Peki bu şifrelerin yanlışlıkla silinmesi, unutulması veya bulunamaması… İşte o zaman hepimiz için sıkıntı başlamış demektir. Hele bu şifreler önemli verilere aitse… Şimdi gelin küçük boyutuna rağmen çok büyük işler başaran bu yazılımın kullanıcılara ne gibi olanaklar sağladığını hep beraber görelim.

Yazılım; 2 ana başlık, 7 kısa yol tuşu ve 3 sekmeden oluşmaktadır. Ana başlıklar sırasıyla; Tara ve Seçeneklerden oluşmaktadır. Kısa Yol Tuşları; Anahtarlar İçin Tarama (Scan for Keys), Şifreli Dosyalar için Tara (Scan for Encrypted Files), Dosyaların Şifresini Çöz (Decrypte Files), Seçenekler, Kayıt, Ana Sayfa ve Sihirbaz seçeneklerinden oluşmaktadır. Sekmeler ise; EFS Tipindeki Dosyalar (EFS Related Files), Şifreli Dosyalar ve Üç Dosya (File Tree) seçeneklerinden oluşmaktadır.

Ana Başlıklar:
* Tara Seçeneği; Anahtarlar İçin Tarama ve Şifreli Dosyalar için Tarama seçeneklerinden oluşmaktadır. Bu seçenekler aynı zamanda kısa yol seçeneği olarak ta verilmiştir. Anahtarlar İçin Tarama seçeneğine tıklandığında yazılım, bilgisayarın veri deposunu tarayarak kayıtlı ve silinmiş ne kadar anahtar varsa bulmaktadır. * Şifreli Dosyalar İçin Tarama seçeneğine tıklandığında ise yazılım, bilgisayarın veri deposunu tarayarak kayıtlı ve silinmiş ne kadar şifreli dosya varsa bulmaktadır.
* Seçenekler; Tıklandığında kullanıcı karşısına bir kutu açılmakta ve kullanıcıya bulunan kayıp şifreyi yazılımın dosya yoluna kaydetmeye imkan verip-vermeyeceği sorulmaktadır. Bu seçeneği kullanıcı onayladığı takdirde yazılım kayıp şifreyi dosya yoluna kaydetme işlemini yerine getirmektedir.

Kısa Yol Tuşları:
* Dosyaların Şifresini Çöz; Kullanıcının bulunan dosyaların şifresini çözmek için bu tuşa tıklaması yeterli olacaktır. Yazılım şifreli dosyaların şifresini çok kısa zamanda çözme kabiliyetine sahiptir.
* kayıt; Kullanıcının yazılımı kayıt ettirmesi için kullanılmaktadır. Yazılımın kendiliğinden güncelleme yeteneği bulunmaktadır.
* Ana Sayfa ve Sihirbaz; Kullanıcıyı yazılımın ana sayfasına yönlendirmektedir. Sihirbaz sekmesi ise kullanıcıya yazılımı kullanmakta yol göstermektedir. Burada kısa yol tuşları ana bölümde de anlatıldığı için anlatılan bölümlere tekrar değinilmemiştir.

Sekmeler:
* EFS Tipindeki Dosyalar; Kullanıcı bu sekmeyi seçtiğinde yazılım bilgisayarda mevcut EFS türünde bulunan şifreli dosya ve verileri göstermektedir.
* Şifreli Dosyalar; Kullanıcı bu sekmeyi seçtiğinde yazılım bilgisayarda mevcut şifreli dosya ve verileri göstermektedir.
* Üç Dosya; Kullanıcının bilgisayarında olan veri depolama ünitelerini ve alt birimlerini göstermekte, kullanıcı isterse buradan kayıp ve şifreli dosya anahtarlarının yerini kendisi seçebilmektedir.

NOT: Yazılımın en altında bulunan yeşil renkli bölüm; şifresi çözülen verilerin, Mavi renkli bölüm; şifreli olan verilerin ve Kırmızı renkli bölüm ise, şifresi çözülemeyen verilerin rengini göstermektedir.

EDİTÖR NOTU:
Yazılım; hangi dosya türünde olursa olsun sadece şifre çözmekle kalmıyor, aynı zamanda bilgisayara daha önce yüklenmiş ve silinmiş yazılımların anahtarlarını da buluyor. Aynı zamanda tüm Windows işletim sistemlerini desteklemektedir. (Kendi sitesinden; Bu özelliklerde başka bir yazılım ise bulunmamaktadır.)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu