Medya okur yazarlığı dersini neden işliyoruz?

Medya okur yazarlığı dersini neden işliyoruz?
RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) ile MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) işbirliği ile Medya Okuryazarlığı Projesi kapsamında tüm ilköğretim okullarının 6.,7., ve 8. sınıflarında seçmeli olarak Medya Okuryazarlığı dersi verilecek. Öğrenciler istedikleri yılda bu dersi seçmeli olarak alabilecekler ve bir kez aldıktan sonra tekrar etmeyecekler. Dersi Sosyal Bilgiler öğretmenleri verecek.


Bir kişinin yılın %19’unu televizyon karşısında geçirdiğini düşünürsek, bilinçli bir şekilde televizyon izlemenin, medyayı takip etmenin, internete girmenin önemi açıkça görülmektedir.

Medya okuryazarlığı, yazılı ve yazılı olmayan, büyük çeşitlilik gösteren formatlardaki (televizyon, video, sinema, reklamlar, internet v.s) mesajlara ulaşma, bunlarıçözümleme, değerlendirme ve iletme yeteneği olarak tanımlanmaktadır.

Medya Okuryazarlığı Projesinin amacı, medya karşısında etkiye en açık, en hassas grubu oluşturan çocukların, medya kurumunun yapısını, işleyişini, kurgulanmış içeriğin bilinçli bir şekilde değerlendirilmesini ve eleştirel olarak izlemesini özetle, medya ile ilgili doğru soruları sorup doğru yanıtları bulabilmesini sağlamaktır. Diğer bir ifadeyle Medya Okuryazarlığı projesi, medyayı doğru okuyan, yaşadığı çevreye duyarlı, ülkesinin sorunlarını bilen medya mesajlarını akıl süzgecinden geçirebilen bireyler yetiştirilmesini
amaçlamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu