Kaş ortası ve bıyıkları almanın dinen hükmü nedir?

Kaş ortası ve bıyıkları almanın dinen hükmü nedir?

Normal kadın kaşının bir şekli (normal sayılan şekilleri) vardır. Bunların dışına çıkan, göze sakil gelen, sahibini çirkin gösteren ve bu yüzden onu rahatsız eden fazla kıllar alınabilir. Normal kaşları, modaya uyarak inceltmek, yerlerini değiştirmek… caiz görülmemiştir.
Kaynak : Hayrettin Karaman

Rasûl-i Ekrem (s.a.v.)’in lânetine kaş aldıran ve alanlar da dahildir.1 Kaş aldırmak, kaşın kıllarını yolarak iyice inceltmek ve kaşı yukarıya almak sûretiyle yapılmaktadır. Bu, hilkati değiştirme mahiyetindedir.51 Ancak kadının yüzünde biten kılları aldırması ve kocasının izniyle normal makyaj yapması bir kısım İslâm ulemasınca caiz görülmüştür.2
1. Ebû-Dâvûd, K. et-Teraccul, 5; Buhâri, K. el-Libâs, 82, 84; Müslim, K.el-Libâs, 120.
2. İmam Nevevi de caiz görenler arasındadır. İbn Hacer, Fethu’l-Bârî, Kahire, 1959, C. XII, s. 500.
Kaynak : Hayrettin Karaman

Soru
Kadının kaşlarını düzeltmesi caiz mi. Kaşları aldırmak ve yüzdeki tüyleri koparmak abdesti bozar mı?

Cevap

Değerli Kardeşimiz;

Kadının kaşlarını alması ve yüzündeki tüyleri koparması abdesti bozmaz. Ayrıca kadının kaşlarına ait olan kılları koparması caiz değildir.

Kaynak: Sorularla İslamiyet

Sonuç Olarak Keyfi Kaş Almak Kesinlikle Caiz Değildir. Allah Rasulünün laneti onun üzerinedir. Hadisde böyle belirtiliyor.
(Rasûl-i Ekrem (s.a.v.)’in lânetine kaş aldıran ve alanlar da dahildir – Ebû-Dâvûd, K. et-Teraccul, 5; Buhâri, K. el-Libâs, 82, 84; Müslim, K.el-Libâs, 120.)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu